Mijn werkwijze
Tijdens een telefonische kennismaking delen jullie je hulpvraag en stellen we samen het doel vast. In diverse sessies met creatieve technieken en spelvormen begeleid ik jullie kind naar groei en welzijn. Na elke vijf sessies evalueren we en zorgen we voor nazorg indien nodig. Samen werken we toe naar het moment waarop jullie weer in jullie kracht staan.
Inhoud

Traject
Je kunt het traject vergelijken met een bloemzaadje wat gepoot wordt. Het zaadje werkt onder de grond enorm hard om als een mooie plant uit te groeien. Het ene zaadje heeft wat meer tijd nodig om zich tot een mooie plant te vormen als de ander.
1. Kennismaking
Het eerste gesprek is een telefonische kennismaking waarin ik mezelf voorstel en jij je hulpvraag deelt. Aan het einde van het gesprek beslissen we of we samen verder willen. Het is belangrijk dat jullie een goed gevoel bij mij hebben. Daarnaast kijk ik ook of jullie met de hulpvraag bij mij het beste op je plek zijn. Indien dat niet het geval is, kijk ik met je mee waar je eventueel wel naar toe kunt gaan.
2. Intake
Voorafgaand krijg je een intakeformulier zodat ik al wat achtergrondinformatie heb. Tijdens dit gesprek gaan we verder in op de reden van aanmelding en stellen we de exacte hulpvraag en het gewenste doel vast. Dit gesprek voer ik bij voorkeur met het kind en beide ouders. Ik bied een luisterend oor en neem de tijd voor jullie verhaal.
3. Aan de slag!
Tijdens de sessies staat ervaren centraal. Wanneer je kind thuis positieve steun krijgt zal dit helpen om het geleerde in het dagelijks leven te integreren. Ik nodig je dan ook uit om te ondersteunen in het proces van je kind. Na iedere vijf sessies plannen we een tussenevaluatie. Daarnaast mag je altijd contact met mij opnemen wanneer er vragen, zorgen of onduidelijkheden zijn. Soms kan het voor je kind ook zinvol zijn dat ik contact heb met de school van je kind of andere betrokkenen.
4. Afronding
Wanneer je kind en jullie weer in jullie kracht staan ronden we het traject af. We bespreken samen of er nog nazorg gewenst is. Na drie maanden informeer ik altijd even hoe het met jullie gaat.
Wat is integratieve therapie?
Integratieve kindertherapie en jongerentherapie is een kortdurende, maar zeer effectieve therapie voor kinderen en jongeren/jongvolwassenen van 4 t/m 25 jaar. Het beste uit de verschillende therapiestromingen zijn geïntegreerd in deze therapie. Het is een therapie die werkt vanuit de zes verschillende verklaringsmodellen.
In de therapie sessies maak ik gebruik van diverse spelvormen en gesprekstechnieken, creatieve werkvormen, lichaamsgericht werk, metaforen, kickboksen, EMDR, RDI, Acceptence and Commitment Therapy (ACT), Oplossingsgerichte Therapie, Motivational Counseling, Mindfulness-based Therapy, Hechtingstherapie, Traumatherapie, Neuro Linguïstisch Programmering (NLP), ga naar buiten en zet mijn therapie hond in. Het fijne is dat ik mij precies kan afstemmen op de belevingswereld van je kind.
- Medisch model: lichamelijke klachten
- Stressmodel: verkleinen van draaglast en vergroten van de draagkracht
- Gedragsmodel aan- en afleren van gedrag en aanleren van nieuwe vaardigheden
- Psychodynamisch model: verwerken van onverwerkte gevoelens en gebeurtenissen vanuit het verleden
- Systemisch model: communicatie en de relaties binnen en buiten het gezin
- Transpersoonlijk model: visie, geloofsovertuigingen en identiteitsvorming